Maandag 21 mei Pinkster Puzzelrit

Een werkgroepje van de Stichting Peerdsturen in Lunteren organiseert op 2e pinksterdag voor de vijfde keer een mooie toertocht voor aanspanningen in de bossen en over de heidevelden rond Elspeet. Wellicht voor de meeste menners een onbekende maar toch wel uitdagende omgeving met zeer gevarieerde flora en fauna in de kenmerkende Veluwse landschappen. Dit betekent dat er voornamelijk over rustige zandwegen gereden wordt en rijkelijk van de prachtige natuur op de Veluwe genoten kan worden.

Deze tocht is uitgezet als toertocht welke gereden wordt aan de hand van een routekaart met ondersteunende routebeschrijvingen en visualisaties. Er kan individueel gestart en gereden worden, maar men kan ook met enkele aanspanningen gezamenlijk van start gaan.  Niet alleen het aantal en de duur van de rustpauzes, maar ook de lengte van de rit, die kan variëren van zo’n 20 tot 45 km, kunt u zelf bepalen.  Er zijn altijd kortere noodroutes naar het inspanterrein voorhanden.

Voor de verzorging van de aanspanning, mens en dier, moet u zelf het nodige meenemen. 

Er kan gestart worden tussen 10.00 en 11.00 uur.

Tussen 15.00 en 16.00 uur kunt u weer terug zijn op de inspanplaats, waar u drankjes, verfrissingen en versnaperingen worden aangeboden en kunt napraten over de tocht en andere aangename onderwerpen.  Deze tocht kent geen inschrijfgeld maar rekent op voldoende spontane bijdragen.

Startlocatie:  Op de Schapendrift te Elspeet (gem. Nunspeet)
Routebeschrijving: neem de afslag Nr. 14 Nunspeet/Elspeet op de A28 en volg de provinciale weg richting Elspeet. Na het bord bebouwde kom Elspeet gaat u de eerste weg rechtsaf. Dit is de Schapendrift waar we kunnen parkeren en inspannen. Voor diegenen die via Uddel of Staverden komen:  ga in Elspeet richting Nunspeet en sla linksaf voordat u de bebouwde kom verlaat. De eerste weg aan de rechterkant is dan vervolgens de Schapendrift.
Organisatie:  Bert Bloemert  tel. 06 53 – 22 29 21
Aanmeldingen tot uiterlijk 14-05-2018  via onze website : http://www.peerdsturen.nl/ of via e-mail naar secretariaat@peerdsturen.nl